Alla inlägg under januari 2009

Av Annelie - 7 januari 2009 20:44

Jag har skrivit det förut i bloggen. Jag har bestämt mig nu. Jag HAR Endometrios. Vad skulle det annars kunna vara, vanlig mensvärk? Nej, jag har läst på och läst mycket.

Den enda gången jag sökt för smärtan reslulterade i inläggning på sjukhus och en läkare som sa att jag ska bli kallad för en titthåls "någonting". Det har inte hänt något, ännu.


Ett av tecknena är ofrivillig barnlöshet.  Oliver tog 1 månad att "tillverka". Evelina 2 månader. Vi ville ha 3 år mellan Eve och Maxi. Det blev 7.5 år, helt ofrivilligt. Efter det har vi försökt skaffa ett barn till igen, men det har inte funkat, det händer liksom inget. Värken har dessutom eskalerat.Vissa dagar under mens kommer jag helt enkelt inte upp. Jag går då hukad av smärta, kan inte sitta, ligga eller stå. Och jag bara härdar ut.


Jag har bestämt mig. Inte mer. Jag SKA ha ett besked om VARFÖR jag har så ont. Jag SKA kriga om det så behövs. Och jag SKA ha hjälp.


Universum, livets änglar, ja alla ni som hör mig nu. Hjälp mig att finna min väg. Hjälp mig att se tecken på ER hjälp. Jag ber om att få träffa på de människor som kan vara till hjälp för mig.

Tack.

//Annelie

ANNONS
Av Annelie - 7 januari 2009 19:22

Gå in här, till Heavenladyn och kolla in dessa mysiga pulsvärmare hon lottar ut.. Kanske blir det just DU som vinner dom, eller jag, vem vet?

Passa även på att läsa hennes kloka ord!

//Annelie

ANNONS
Av Annelie - 7 januari 2009 16:02

Nu är jag äntligen hemma. Jag har överlevt dagen, inte mycket mer. Ont har jag nu, kraftigt.

Tack för alla fina kommentarer och råd, ska läsa igenom och svara tillbaka när jag kan sitta ordentligt, senare ikväll. Jag tror att jag ska införa "bloggtid" Mellan22:00 OCH 23:00, eller nått. Hoppas ni alla har haft en ok dag.

//Annelie

Av Annelie - 7 januari 2009 06:55

Idag börjar "nästanverkligheten". Jobbet börjar, javisst, men jag behöver inte lämna Maximilian då fritids är stängt för planeringsdag. Med andra ord behöver jag bara få på mig kläder och få iväg mig själv! Det ska jag väl ändå klara av?


Jag har värk idag, den där mensvärken som ibland kommer med dunder och brak. Jag trodde jag skulle klara mig denna månad men icke. Det känns som om att ha en kniv instucken i sidan, vid äggstocken. Det är väldigt jobbigt, speciellt när jag inte kan gå upprätt. Jag har tagit alvedon och ipren, vi får se hur det går idag.

 

Vi är säkert fler därute med denna värk. Själv står jag inte ut länge till, jag måste få hjälp. Om inte annat så med rätt smärtlindring i alla fall. Ha nu en trevlig dag alla bloggers och läsare!

//Annelie

Av Annelie - 6 januari 2009 23:14

Jag har vilat mycket idag, både huvudet, hjärtat och kroppen. Min älskade mamma har farit omkring här, som hon brukar. Aldrig skiner väl spisen som den gör när mormor är här. Aldrig släpper jag mitt hem så fullständigt som när mormor är här och sprider sin kärlek!


Det har varit en bra dag. Den styrkan jag har samlat på mig behöver jag nu, det blåser lite, igen. Mest av allt behöver jag nu sömn, så godnatt ni alla, wherever you are..


//Annelie                                

Av Annelie - 6 januari 2009 10:42

Idag är sista, absolut sista lediga dagen innan allt sätter fart. Jag börjar jobba heltid igen. Idag behöver jag en vilodag, både fysiskt och psykiskt. Kärleken är oxå trött. Det tar på krafterna att vara ledig.


Min mamma kommer idag. Min alldeles egna lilla mamma. Jag behöver henne nu, mer än någonsin. Hennes blick som ordlöst genomborrar mig och ser. Hon vågar inte säga något, då blir jag bara arg. Arg för att hon ser mig och för att hon förstår när jag så febrilt försöker gömma. Då minsann ska hon se. Nu förstår jag. Jag är själv mamma nu, på just det sättet. En mamma som ser, det vill jag vara. En mamma som känner, det vill jag vara. 

 

Äntligen kan jag ta emot hennes smekning på min kind, utan att ilsket vända mig bort. Hennes sätt när hon lägger huvudet lite på sne och tittar på mig med sina varma bruna ögon. Idag ska jag inte stöta bort, idag ska jag varmt krypa in i hennes famn, jag behöver den vilan.

 

//Annelie

Av Annelie - 6 januari 2009 01:39

19 timmar har jag varit vaken. Helt slut är jag, och söndergråten.

Vi grät tillsammans ikväll, du och jag. Min själs spegel. Varför ska det vara så svårt? Varför måste jag skrika när jag egentligen är rädd? Skitsamma. Vi grät vackert bägge två. Det behövdes. Kramarna, de två kramarna. Krampaktigt höll de tag i en tid som försvinner. Vi växer med den, du och jag. Det är svårt för oss båda. Men du, lilltroll, det fixar sig. Mamma har torkat tårarna, stärkt av värmen och kärleken som bor inom dig.


Ur allt detta kliver vi in i en annan tid, framtiden. Men du, den byggs av ärlighet, tillit och respekt. Väx med det, du underbara. Så minskar jag rädslan och tystar skriken..

Av Annelie - 5 januari 2009 22:15

Jag mår verkligen inte bra i hjärtat av att "välja" ut. Kanske gamla hjärnspöken från flicktiden spökar, vad vet jag.?Jag kommer i alla fall att beskriva alla min länkbloggisar och det bara för att jag vill . Men inte i kväll för jag är så trött att ögonen blöder..DS!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se