Direktlänk till inlägg 1 januari 2009

Tankar

Av Annelie - 1 januari 2009 22:02


Jag var inget ljus i skolan för jag hade svårt att inte drömma mig bort. Jag var underlig, en tänkare och jag passade inte in. Ändå var jag aktiv, sportig och skitduktig på handboll, fotboll, pingis you name it. Ändå blev jag vald sist på rasten när vi skulle spela fotboll, konstigt kan ju tyckas.. jag kunde kicka 60 gånger upp och ned med en boll när jag var 8 år..


Jag skrev alltid. Jag har kvar mina dagböcker, mitt första dikthäfte. Om det inte blivit förstört eller borttappat i någon av våra oändliga flyttar. Så skrivandet har alltid funnits med mig. Musiken har alltid funnits oxå, att lyssna. Däremot slutade jag sjunga när jag någon gång i tvåan rycktes med av låten så mycket att jag ställde mig upp och bara sjöng! Som jag minns det så tystnade alla och jag slutade. 


Min största dröm är att få skriva en bok, eller en diktsamling. Men jag tror inte på mig själv tillräckligt mycket ännu. Jag tror inte att jag har förmågan att skriva något ingen annan ännu har. Jag har fått för mig att jag måste gå i skola, lära mig ditten och datten först. Kanske jag sätter upp dom hindrena för mig för att inte skriva, vad vet jag? Ja, jag har alltid skrivit och jag ska försöka leta upp mina äldsta dikter. Jag har en i huvudet, inte hela dikten men några rader av en dikt jag skrev i 3:an tror jag.


Jag vill ha fred på våran jord

jag vet att jag talar med stora stora ord.

Men vi kan förstöra land

och vi kan förstöra hav

men det var inte den sorts styrka

gud oss gav.

Styrkan han gav var att kunna älska,

att kunna älska varann.

Det är en känsla så stark, så oerhört sann..osv osv (skratt)


Nu måste jag vila, Maxen sover. Han mår lite bättre men äter inte riktigt. Evs mår oxå mycket bättre och har fikat med oss nu ikväll och fått i sig lite.. Tack alla ni som skrivit idag, ni värmer vår vardag..*bugar*

//Annelie

 
 
Bettan

Bettan

1 januari 2009 22:43

Tusen tack för din kommentar!
Den gjorde mig jätteglad!
Har kikat lite mer på din sida och det är spännande!

http://coolbettan.blogg.se

 
Ingen bild

maria granberg

1 januari 2009 22:58

Klart du har förmågan att skriva. Det viktiga är känslan tycker jag. Du ha rkänslan och förmågan att skriva så att det blir intressant för andra.
Sen är det lite av ett hantverk att skriva en bok. Men detkan man faktiskt lära sig själv också.
Du hade en bokidè för ett tag sen som jag tyckte var intressant.
kram

 
anna

anna

1 januari 2009 23:01

Det är klart att du ska skriva en bok jag tror på dig...din kära syster yster.

http://mammaanna.bloggagratis.se

 
Ingen bild

marion

1 januari 2009 23:09

Annelie! du HAR förmågan och känslan i dig! Det kan man inte gå i skola för att få,så jag säger till dig här och nu TRO på DIG SJÄLV det är bara du som kan förändra tron och tankarna om vad du själv kan åstakomma i livet. Jag har tidigare tänkt att fråga dig, kanske du ska skriva böcker? Kram.

 
Ingen bild

M.

1 januari 2009 23:49

Vi läser här för att vi tycker om att läsa det du skriver. Helt enkelt :)

Du skriver så vackert om människorna i din närhet. Jag älskar dom inläggen! Jag skulle gärna vilja läsa fler av dina dikter :)

 
Lotta med  Juni o Cola

Lotta med Juni o Cola

2 januari 2009 05:24

klart du kan skriva!!! DET var det 1a jag tänkte nöär jag läste din blogg för 1a gången-oj, vad vackert hon skriver!!!..(.inte som jag som bara sätter in massor av bilder på hundar)...utan du skriver med känslor o så.Hoppas du tar mod till dig och ger ut något en vacker dag. Det finns ju skrivar cirklar om hur man ger ut böcker o hur man skriver o så på studieförbundet. Gå en sådan:)

http://www.juniocola.bloggagratis.se

 
Yvonne

Yvonne

2 januari 2009 09:08

Det HÄR Annelie, var en dikt jag FÖRSTÅR!
Fler såna tack! =)

Kramis!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Nini

Nini

2 januari 2009 11:13

Vi har t.o.m samma dröm och sätter upp ungefär samma hinder. *ler*
Du skriver fantastiskt bra. Bara så att du vet!

http://nini.bloggagratis.se

 
MissC

MissC

2 januari 2009 11:40

Kära Annelie!
Du har skrivandets gåva!!!
Som andra säger, inget man kan lära sig.. ;)
DU HAR DET!!!!!

Kram

http://missc.bloggagratis.se

 
Truddelutt bladdrar värre än vanligt

Truddelutt bladdrar värre än vanligt

2 januari 2009 15:26

Du är duktig på att skriva! Klart du kan skriva en bok!
Jag och dikter är ingen bra kombination. Men av det du skrev här så kan jag säga att du var duktigare när du gick i 3an än vad jag någonsin kommer att bli när det gäller dikter. Bara så att du vet!
Och vaddå lära dig ditte och datten? Skriver du dikter så är det väl det du har inom dig som kommer ut och sånt kan man inte lära sig. Det är ju en känsla.
Börja vett ja!
kramis :)

http://truddelutt.bloggagratis.se

 
Magdalena

Magdalena

3 januari 2009 20:58

Klart du ska skriva en bok! :)
Kolla in www.vulkan.se, där kan vem som helst publicera böcker utan att det kostar något. Alltså, de tar bara betalt för varje exemplar som trycks, men du tjänar ju några kronor på varje bok så du behöver ju aldrig betala något. :)
Jättefin blogg du har förresten. Fina bilder också! Kram, Magdalena

http://alldelesunderbar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annelie - 18 mars 2009 21:17

Häng med mig nu, till min nya "borg"! Bloggagratis har ett speciellt ställe i mitt hjärta, alltid!    Men mina vänner, jag är inte längre än ett klick iväg, så ni som fortfarnade vill ha mig i er länklista, ändra.. (skratt)  http://anneliehb.blogspot...

Av Annelie - 18 mars 2009 18:52

Jag fixar och donar lite. Internet har legat nere typ..*suck*  Jobbet gick bra idag även om jag fortfarande blir helt slut efter 4 timmar..   Nu ska jag fixa lite med min nya sida.. Sen ska jag läsa hos er för glatta livet, saknar mina bloggisar..kra...

Av Annelie - 18 mars 2009 07:21

Solen lyser åter i mitt trötta hjärta. Klumpen är väck liksom tårarna och jag har ofattbart gått hel ur denna storm, igen. Jag har lärt mig massor. Olidligt vore det annars, om jag inte lärde mig något när hjärtat är sådär urvridet och ur funktion.  ...

Av Annelie - 17 mars 2009 12:16

Jag fular mig och tittar in från jobbet. Har tagit en kopp kaffe och nu är min mask tillräckligt hård för att jag inte ska brista ut i de förfärliga tårarna, här, på jobbet.   Ikväll, när alla somnat. Ikväll, när allt stillas, ska jag plocka av mig ...

Av Annelie - 17 mars 2009 08:24

Det sägs att utan de dåliga dagarna uppskattas inte de bra. Kanske stämmer det. Jag är helt känslomässigt dränerad och måste återhämta mig. Det har blåst rejält och i vanliga fall brukar jag resa mig rätt så fort. Jag är så förbannat känslig. Aldri...

Skapa flashcards