Alla inlägg under december 2008

Av Annelie - 22 december 2008 17:14

Vi har passat kusinerna och gör det fortfarande idag! Vad gör man med tre busfrön om vädret och tomten är tråkig? Vi har degat och kollat film. Ätit mandariner, smörgås och busat.. Vad det är kul ibland, och mysigt, härligt! Visst, jag är trött men vad gör det? Nu har kärleken dykt upp och jag kan sätta mig här.. (skratt).

 

Max degar och lilla gumman gäspar...


Först brer han själv och mumsar i sig gott bröd, lilla bubben!


Lovisa tränar mer effektivt än vad JAG gör...Haaa!


//Annelie

ANNONS
Av Annelie - 22 december 2008 13:55

Ok, nu blir jag sådär sentimental igen. Min dotter har oxå börjat att blogga här på bloggagratis. Jag har inte kunnat låta bli att läsa då jag fann henne under "nykomlingar". Jag berättade och hon sa med ett leende att det var ok.. Jag sa att om hon ville vara helt anonym för mig skulle hon byta namn och allt..OCH blogg, men inte gjorde hon det..


Idag satt jag och sökte efter dokument på min dator, som alla använder. Jag hittade en dikt. Jag var tvungen att fråga gumsan om det var HON som skrivit den. Det var det. Herregud, jag minns min egen tid, 13 år och så mycket inombords. Vi pratade via msn och hon la ut sin dikt på hennes blogg. Hon tycker att det är helt ok och vill att jag länkar till henne. Jag gör det och jag gör det med stolthet.


"Eveliinah"    Nu länkar jag till dig, min stjärna och mitt ljus..


Mamma Annelie

ANNONS
Av Annelie - 22 december 2008 11:38

- Mamma, fanns det katter på medeltiden?

- Ja, det tror jag nog, varför skulle det inte finnas det?

- jo, men Einstein kanske inte hade uppfunnit dem ännu då.

- jaha, var det HAN som uppfann katter?

- Ja, och kaniner och människor och så. Han hade ett revben och så stoppade han in det och så blev det FLER revben...


Ja, vad säger man?

Av Annelie - 22 december 2008 10:12

Jag sitter här och lyssnar på musik. Det är två dagar kvar till julafton och vi har ännu inte till 100% bestämt VAR vi ska vara, ha!


Lyssna här, vi har inte köpt EN ENDA JULKLAPP, vi har inte planerat någon mat och inte ännu, efter alla försök vare sig pyntat eller storstädat! Vi vet ännu inte heller VAD vi ska köpa i julklapp till de våra, åh vad struliga vi är, kärleken och jag!


Men, nu har jag en plan. En bra plan som kommer att funka. Jag skrattar inombords och skakar på huvudet åt oss. Detta är så fantastiskt typiskt, typiskt detta halvgalna par som alltid förlitar sig på att "saker ordnar sig".


Jag ororar mig nu mer för att mitt kaffe är slut och för att svärmor inte heller har något, DÅ blir det problems. Utan kaffe stannar Annelie, tokigt, jag vet..


Jag känner mig lugn och sann. Det löser sig verkligen och vi kommer att sitta där och se våra barn öppna sina klappar. Vi kommer att äta god mat, I just know it!


Snart kommer kusinerna. Tycker inte riktigt att de ska behöva flänga iväg med mammsen och pappsen, så de kommer och leker hos oss istället! Maxen kommer nog vara hos dom i morgon när VI åker och handlar.


Nu ska Maxen och jag dansa!


//Annelie

Av Annelie - 22 december 2008 01:55

Då sitter jag här, mitt i natten. Alldeles klarvaken. Mamma Mia fick jag titta på själv då dottern fick annat som kom före, humör och sånt. Helt ok med mig. Filmen var bra.


Har haft en lång, skön och givande pratstund med dottra. Vad hon är klok. Så oerhört klok. När vi sitter här och pratar ringer hennes mobil, så här sent. Helt galet tycker jag ju självklart. Det var hennes bror. Han har fått för sig att syster yster inte mår bra. Han var tvugnen att kolla att hon var ok.


Jag bad henne sms honom och be honom att han ringa mig. Jag undrade lite vad han egentligen ville. då svarade han mig: -Mamma, jag ville bara dubbelkolla att allt var bra, precis så som du gör med mig.. Stolt blir jag, även om klockan var sen..


Natten energi smeker mig. Stillar mitt sinne och drar ner farten. Allt är nu tyst och stilla. Jag hör mina andetag, lugna, djupa. Jag känner min kropp, varm och tung. Jag börjar bli trött.


Ny dag snart, jag längtar


//Annelie

Av Annelie - 21 december 2008 22:06

Dagen har inte alls varit, eller blivit som jag trodde. Jag städade på glatt ett tag tills Maxen och pappa kom hem. Då dalade energin för städningen och jag blev sååå trött. Jag hamnade då i soffan med en påse godis och kollade in Wall-E med Maxi. Efter det gick jag och la mig i min säng, sa till kärleken att jag måste få känna att jag är ledig och sov sedan sött i två timmar, ha!


Har sedan fixat lite här och där. Vid halv fem hamnade vi på fika hos kusinerna, mycket trevligt som vanligt. Påväg hem handlade vi pommes, cola och hyrde en film som jag och tonåringen ska kolla in när hon är redo, Mamma Mia! Det ska bli skitkul att se den.


Nu inför julen och all julmat har kärleken grillat kyckling, lagat pommes och gjort bjarnte (bearnessås) . Min kärlek har lappblod i sig. Det har hans mamma stenkoll på (hon minns hur han jojkade som liten etc och det finns till och med ett BAND där han jojkar) och har givit honom denna vackra mössa. Jag minns inte om den kommer från Moster Anita (kram kram) eller från svärmor. Svärmor leverade den i alla fall, gulle hon!


Han är så snygg, kärleken min och en hejare på att grilla kyckling.


                  Jag har ingen blixt, men här grillas kyckling på ved..!                                               


  "lappen" kollar pommesen..


Grillad kyckling, dagarna innan jul, låter det inte gott? Det var det, kan jag lova, lyckliga jag som har en man som lagar god mat...!

;)   //Annelie

Av Annelie - 21 december 2008 10:12

Nu ber jag om hjälp! Ni som har följt mig ett tag vet att jag är galen i hjärtan. Ni som känner mig privat och har varit hemma hos mig vet att jag inte är speciellt intresserad av inredning (ännu).


Jag har en adventsljustake. Formad som ett hjärta såklart. Jag är oerhört förälskad i den och min fråga är, kan jag använda den året om? Ska jag ta bort de två ljusen i mitten?


 I ADORE den..


//Annelie

Av Annelie - 21 december 2008 09:24

Det regnar inte! Jag ser himlen och jag ser att solen är påväg! Kan det bli bättre?

Idag är det verkligen storstädning som gäller och senare pyntning. Vi har inte så mycket men det vi har ska vi göra något mysigt av!


Nu när jag inte har Mio kvar måste jag få in promenad. Jag får väl helt enkelt LÅTSAS att jag MÅSTE ut.. 


Det är lugnt och fridfyllt här hemma. Tomt utan de stora, javisst, men ändå fridfullt. Kärleken och jag ger varandra små ögonkast då och då, lyckliga jag! Idag ska jag inte tjafsa om något! (Håller tummarna).


Nä, dax att sätta fart!


//Annelie

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se