Alla inlägg under december 2008

Av Annelie - 25 december 2008 09:34

Juldagen är här. Det verkar bli en vacker dag då solen tittar fram bakom träden. Kallt är det oxå, helt underbart!


Nu väntar vi in kusinerna, kärlekens bror med familj! Det ska bli så roligt. De firar alltid själva julafton med Svägerskans familj och sedan åker dom till oss. Tyvärr kan inte Farmor och Kalle vara med i år då det går en släng magsjuka där (kram svärmor).


Maximilian är trött och faktiskt lite tjurig. Trodde han höll på att bli sjuk men jag insåg snabbt att vara uppe sent, vakna tidigt egentligen inte passar en liten sexåring. Det tar ut sin rätt och ikväll återför jag kvällsrutinerna.


Jag är inte trött. Jag är dämpad på ett ok sätt. Glider omkring här hemma och kollar lite, plockar lite och tänker mycket. Nu är det min lilla stund för reflektion och jag skulle ha behövt en lång skogspromenad med Mio. Jag kanske ska diciplinera mig och gå ut ändå?


Universum, jag vill ha en kamera!


Mina killar, överlyckliga, is på tomten!


//Annelie

ANNONS
Av Annelie - 24 december 2008 21:00

Jag fick en påse sten av Maximilian idag. Svarta, sköna, lena stenar. För ett tag sedan dukade vi upp lite kvällsmat. jag ser hur han står med påsen i händerna och funderar djupt.


-Mamma, vet du vad? Jag lägger UPP stenarna runt ditt hjärta. Då kan du ta ett kort på det och sätta på bloggen!

- Ja, det kan jag ju förstås.

-Då mamma, får du kommentarer, bra va?Ta inte kort nu jag ska lägga dom som ett hjärta!!!


och så log han varmt... Tröttheten och surheten skapad av griniga tonåringar (även jag kan bita ifrån, flummig eller inte, hjärtan eller inte, jag kan oxå bli SKITSUR) försvann  i ett nafs...min lilla trollunge, vad vore jag utan dig?

 

//Annelie

ANNONS
Av Annelie - 24 december 2008 18:38

Ja här sitter jag nu, helt slut och känslomässigt dränerad. Vi har haft det mysigt och lugnt, precis som jag trodde. Vi åkte till min brors ex där vi åt en trevlig jul-lunch med dom och min mamma. Vi skulle åka innan Kalle Anka men vi blev kvar ett tag..

  Vi gillar varandra i vår familj... 3>


Kalle har precs börjat...


Nu är jag helt färdig. Senare när allt är lugnt ska jag titta runt hos er andra...


//Annelie

Av Annelie - 24 december 2008 02:29

Nu är vi äntligen klara, vi är färdiga! Granen är klar, Jansson, revben, köttbullar, klappar..We did it!


Jag är stolt och väldigt trött.

 

Vi behöver en kastrull till glöggen!

 

Min egna lucia häller upp glögg..Synd att man inte ser hur goda revbenen ser ut..

  Min första egen gjord Jansson, hurra!

Kärleken slår in paket så fingrarna blöder, ha! Observera tiden, 01:55, helt galet!

Jag gillar faktiskt våran plastgran.

  Äntligen klara delar vi på en cider... Skymtar ni hjärtat? Visar det bättre imorgon, det är SÅÅÅ Vackert! Kram MissC, och kram på dig mamsen!


Vilken dag, vilket team vi har varit idag, kärleken och jag.. Snart är det morgon och en ny dag. Julafton och ingen snö!


Den bästa julklappen fick jag när jag klev in i bilen idag. Min man är ledig ända till den 7:de, wow! Precis vad vi behöver..! Nu MÅSTE jag sova några timmar..


//Annelie

Av Annelie - 23 december 2008 22:49

En liten update...

...Vi har precis lagt Maxen som är helt galen av inre spänning för i morgon, en dos trötthet OCH socker...


Jag känner mig lite irriterad och har precis läxat upp tonåringarna för att jag anser dem vara lata och att de kunde ha hjälpt till mer. Med andra ord hade jag förväntningar på kvällen och umgänget vilket i "min" värld inte är bra då jag försöker vara i nuet..


...Kärleken och jag är dock på samma våglängd, ha!


Köttbullarna klara, Revebenen i ugnen och just nu skalar kärleken potatis.. Han ska göra Jansson medans jag stökar runt...


Tror ni jag blir klar FÖRE midnatt?

Allt tar sån tid! 

Av Annelie - 23 december 2008 19:36

Nu är del 1 avklarad och än sålänge lever vi! Nu har vi handlat ALLA julklappar och ALL julmat! Vi kom precis hem efter att ha hämtat Maxen hos kusinerna och jag åkte iväg halv tolv..


Nu börjar part 2, MATEN SKA NU LAGAS, yaay! Kärleken och jag har mest fnissat åt eländet idag, och åt alla halvgalna människor som nästan slåss i köerna, ha! 


Kvar på listan är: Julmaten ska lagas, granen ska fixas (hämtas), paket ska slås in.. mm, mm...

Tack för alla underbara kommentarer. Nä, nu sätter jag fart..!  

 

Av Annelie - 23 december 2008 08:43

Ok, håll i er nu! Då gör jag ett, det enda, försöket till att rodda ihop denna jul! Nu går startskottet vilket innebär total avstängning utav denna dator (och den lilla och olivers) (gäller mobilen oxå, skratt).


Nu ska jag, eller vi, kärleken jobbar halvdag, fixa allt såsom juklappar till alla barnen inklusive kusinerna. Vi ska handla all mat. Hitta julgranspyntet med ljus och allt. Hitta julgran, laga köttbullar, jansson, revben, julgodis, you name it! Allt som de flesta vanliga hederliga och duktiga Svenssons redan gjort ska vi nu göra på ett par timmar! Jag njuter och det känns spännande och jag ger mig in i denna match med ett leende och ett fniss, det ska bli så roligt idag!


Kanske jag hinner titta in i kväll, om jag har överlevt.. (hahaha). Wish me luck!

//Annelie

Av Annelie - 22 december 2008 22:22

...Nu är jag vansinnigt trött. Har precis gått igenom de bloggar jag brukar läsa och kommenterat lite, skönt! Inget har blivit gjort ikväll, jag gav upp. Istället har jag gråtit lite med Farmor då vi tillsammans läst vad vår lilla snorpa, Eve, skrivit om sin älskade gammelmormor som gick bort i somras.. Kolla in här, hon skriver så vackert och tårarna flödar på mig.


Har smält i mig en hel påse Bridge, mår lite illa. Mitt nyårslöfte i år ska nog bli att dra ner på godiset..(suck).


Imorgon smäller det. Då ska vi handla, kärleken och jag. Julklappar och mat. Storsonen kommer hem och vi ska fixa och dona tillsammans, hela familjen. Det ska bli underbart och ärligt talat så struntar jag i om det är stökigt..


Oh my god, under tiden jag skriver detta blir jag kontaktad av äldre sonen på msn.. Han har färgat håret och sitter just nu med en hätta över huvet för nu gör han slingor.. Haaaaa! Jag frågade om jag fick ta ett skärmklipp på honom och fick ett ja..gulle dig, din tok! Ha det så roligt, du och gulliga flickvännen!


Nu ska jag läsa Amelia och lyssna på Karlavagnen..


  Sötnos..


//Annelie

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se