Alla inlägg under december 2008

Av Annelie - 28 december 2008 10:18

Snart åker vi. Ungarna är fnissiga, hoppiga och stökar runt i soffan. Tror även att de känner skogens härliga lugn kalla på dem. Efter skogen ska vi lämna Emma för att åka vidare till mormor och lämna Maxen.


Två nätter utan honom, tomt men sant och nödvändigt. Han behöver sin mormor och hon honom. De har ett speciellt band de två. Han har sitt där. Sin tandborste, handuk, rutiner. Kvällen efter att han har varit hos henne gråter han. Han gråter av längtan efter mormor och vill tillbaka, även om han längtat efter oss. Då brukar han ringa henne, prata lite och så går det över... Jag tror att mormor oxå fäller en tår då han åker och att tomheten ekar för henne.


Men innan detta är det Tyresta som gäller! 

Ha en trevlig dag alla!


//Annelie

ANNONS
Av Annelie - 27 december 2008 21:53

Jag har precis lagt Emma och Maximilian efter att ha bedyrat Emma att det INTE kommer att springa möss omkring henne FASTÄN hon ligger på en madrass på golvet! (Mormor, Lukas och Brorsan har sovit där utan problem)


Jäkla Maxen, han var bara TVUNGEN att berätta alla historier om möss hit och möss dit! Det värsta är ju att de är totalt SANNA! Mitt hem kryllar periodvis av dessa små söta möss. Förut när vi delade rum med Maxi, han sov uppe, vi nere så hörde jag något mystiskt under sängen. Jag sa då till len sömndrucken Kärlek att det ÄR något under sängen. Med ett "nej gumman" somnade han om men efter ett tag tvingade jag honom att placera ut en fälla och det dröjde 5 minuter så small det!


Jag kan stå ut med att SE dom ibland, när jag kollar på tv och en mus kilar över golvet. det är HELT ok men INTE när jag hör dom om natten, då får jag ett stresspåslag utan dess like!


En natt fångade vi TRE möss. En natt när kärleken var borta small det och det tog mig 30 minuter att bli människa och få UT fälla med mus i från skåpet. Stresspåslaget då fick mig att spela hockey med fällan användandes en pinne. HEMSKA MINNE!


Hur blir man av med möss? Jag har en pipare från Claes ohlson. Fällor. finns det någon annan metod förutom dyra grejer? Katt är ju uteslutet på grund av astman. Vill inte ha fler möss.. Maken såg en senast i går, kila över köksgolvet för att finna något gott under köksbordet..*morr*


//Annelie

ANNONS
Av Annelie - 27 december 2008 13:29

Vi har just haft en lång, härlig fika med min "Syster". Hon är inte min riktiga syster Hon kom till min mamma som dagbarn bara 7 månader gammal och har sedan dess funnits i mitt liv. För mig fyller hon i alla fall tomrummet efter en riktig syster och står för allt som tillhör! Att vi sedan har samma grundvärderingar när det handlar om barnuppfostran och dylikt gör inte saken sämre utan bara bättre!


Jag är gudmor till hennes förstfödda, Emma. Jag är en strulig gudmor som inte håller reda på födelsedagar och sånt men jag finns här när hon behöver mig. Aldrig längre än ett telefonsamtal iväg.


Idag ska vi bara mysa, fixa och pyssla. I morgon däremot tänkte vi göra en längre utflykt till Tyresta Nationalpark. DET ser jag verkligen fram emot. I den gamla skogen finns det säkert MASSOR av träd att krama..


Jag hör hur tonåringarna börjar att vakna, bäst att förbereda mig, ha! Vi hade det så jättemysigt igår kväll...Tack Eve för att jag fick spendera de timmarna med dig och din kärlek..*bugar*

  Här är jag och min Guddotter, inte världens bästa kort men det är i alla fall vi!

//AnnelieAv Annelie - 27 december 2008 10:30

Jag längtar till den 29/12. Då har vi en date. Idag kommer min guddotter för att sova kvar, härligt. Vackert väder är det ute så något hittar vi säkert på..


Ha en trevlig dag Ni alla!

//Annelie

Av Annelie - 26 december 2008 20:17

Vi åkte iväg. Det vi var överens om var att vi var tvugna att handla. Vi var oxå överens om att vi behövde luft och skogen. Vi tänkte att vi visar Maxen Jättegrytorna, helmysigt! När vi väl var där sa kärleken, -Nu kan vi åka lite längre bort....Jag tystade honom, höll en föreläsning om "här och nu" tänket och fortsatte för att hitta trädet att krama!

Här sitter Maxen vid en av Jättegrytorna. Helt fantastiskt vad som händer i naturen..

 

Bubben hittar direkt en vandringspinne, det gör han alltid när vi är i skogen..

Här går vi vidare in i skogen för att hitta mitt träd!

 

 Så fann jag då trädet som kändes rätt. Maxen hängde på. Tystnaden var enorm och känslan likaså, att stå där och andas in kraften från Moder Jord och att släppa ut från mig själv.

Vi satte oss ned en stund och bara satt och blundade. Det var väldigt mysigt..


Senare, när vi var klara gick Maxen och jag och pratade, skrattade och halkade. Då hyssar Kärleken på oss och vi förstod ingenting, tills vi fick syn på en stor Havsörn som sakta flög iväg. Den var väldigt nära. Starkt och mäktigt!


Efter detta åkte vi hem till kusinerna och fikade, käkade glass med varm hjortronsylt! 


Nu ska vi snart slänga Maximilian i säng, duka upp chips, godis och läsk för att sedan kolla på skräckfilm med Eve och hennes gulliga pojkvän! Det ska bli så mysigt.. Saknar Stora sonen dock men han och hans kärlek får väl vara med nästa gång... <3


//Annelie


Av Annelie - 26 december 2008 09:52

Det kryper i mig nu, jag måste ut! Vi har en väldigt vacker natur runt hörnet och idag måste jag uppleva den, känna den och ladda mina batterier! Jag vill krama träd och lägga mig på marken och låta all onödig energi rinna av mig. Sådan är jag, stackars ungarna mina som fått krama träd under sin uppväxt, ha!


Kärleken och jag planerar något, eller försöker. Han har sina ideér och jag har mina. Vi får väl se vad det blir i slutändan...

Hit kan jag tänka mig att gå. Denna bild är tagen i höstas. Bara gå runt här och vidare in i skogen...

//Annelie

Av Annelie - 25 december 2008 22:04

Kolla in, vilka bilder.. inte kvaliten utan kärleken mellan den äldsta och den yngsta kusinen..

De delar hörlurar..

Min älskade son och min lilla stora vän Lovisa... Nu hade jag behövt en ordentlig kamera! Fast egentligen, i ett sådant här ögonblick kanske kvaliten inte spelar så stor roll...

Pappa och Maximilian kopplar av. Vad jag älskar att smyga runt dom och pyssla. Jag hör hur dom pratar och fnissar eller ibland bara sitter där, alldeles tysta. Då njuter jag.

//Annelie

Av Annelie - 25 december 2008 17:19

Nu är det över, nu är det klart.. Kusinerna och härliga svägerskan (och kärlekens bror förstås) har precis åkt hem. Det känns lite tomt men oj så trevligt vi har haft det..!


Nu är jag trött och fruktansvärt mätt. Evs gulliga pojkvän har varit här oxå, han är jättemysig och bara smälter in. Storsonens kärlek kunde inte komma, henne träffar vi kanske senare..


Ikväll ska vi lägga gullungen skapligt och sedan bara mysa. Hoppas på sol i morgon, då måste vi ut ut ut!


Hoppas att ni alla har haft det så bra som ni velat!


Ikväll vill jag att du håller min hand och ser på mig med dina himmelsögon. Jag behöver krypa in i dig och bara andas lugnt, i din kraft. Du, min själs älskade, vi fixade det vi behövde. Vi är ett team. Belöningen är ungarnas skratt, deras ögon när de öppnade deras paket, den goda maten och glasens klingande, deras tack mamma/pappa! Ikväll min vän, min älskling slänger vi dem i säng tidigt, kastar av oss alla måsten och dansar nakna på bordet! (skratt), (vilken syn).


//Annelie

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se