Alla inlägg under november 2008

Av Annelie - 17 november 2008 06:18

I dag smäller det. I dag är dagen med stort D. Idag är det den 17:onde november. Idag ska tandläkaren ta bort min infekterade visdomstand.

Idag klockan 11:00 ska jag befinna mig på folktandvården. Lite rädd är jag, lite osäker känner jag mig, men skiten måste bort nu. Den gick sönder i augusti, nu är det dax.

Universe, please be with me...

Annelie

ANNONS
Av Annelie - 16 november 2008 18:51

Jag är fruktansvärt trött. Maximilian har ingen feber, vilket gör mig glad. Däremot verkar storsonen inte må bra. Han ligger hemmas hos flickvännen och har ont i huvudet. Vi trotsar halka och åker och hämtar honom om en timme.

Jag vill ha honom hemma i natt.


Jag känner mig lite tom, nästintill uttömd. Det är ok. Jag kommer att fylla på förrådet i kväll, när tystnade lagt sig och lugnet härskar i mitt hus. Då är det min tid.


Sagt av Maxen tidigare när jag sa något åt honom som han inte gillade: -Mamma, jag måste reskepera dig, då måste du reskepera mig!

En sådan mening kan komma, som ett pistolskott genom luften om jag snällt ber honom att städa efter sig eller dylikt. Dessa underbara sexåringar...

ANNONS
Av Annelie - 16 november 2008 08:33

Vilken ovanlig, trevlig och häftig dag jag hade i går!


På "Pernillas" hiitade jag, hör nu, ett par "viking gore-tech" skor till mig, TILL MIG! Dessa var nästintill NYA och kostade 275 kronor. Det är det ABSOLUT dyraste jag NÅGONSIN köpt där. I vanliga fall får jag två påsar, papperspåsar, kläder till Maxen för det priset. Jag hittade även en nästan ny vinterjacka, från marie philippe för 200 kr. Jag är ingen märkesmänniska så för mig är det skitkul att få ha något som håller..ha!


Nu till min dag med Pernilla, min allra äldsta barndomsvän. Hon kom hem till min mamma och hämtade upp mig. Maxen föll direkt för henne och hon KRAMADE till och med honom utan att han svimmade!  Vi tog en tur förbi "Hallen" Där vi spelade Handboll som små och som tonåringar. Lukten fick mig att minnas så mycket, vilken tid! 


Vi skulle i alla fall ta en "power walk" HERREJÖSSES! Jag släpades runt halva Nynäs! Jag kunde knappt ANDAS. Pernilla bara skrattade sitt underbara smittsamma skratt och PÅSTOD att hon gick på halvfart...


Sedan åt vi en delikat middag tillsammans som Pernilla slängde ihop. Vi satt hela kvällen och bara mös, pratade och skrattade. 

Pernilla och jag har känt varandra i 31 år. TRETTIOETT ÅR! Det är fan helt galet!

vi kom underfull med att ibland har vi inte hörts på ett par år men när vi väl pratar så är det som om tiden stått stilla. Det är för mig tecknet på att vi är "riktiga" vänner.

I löv you Pernis!


Hon sover fortfarande och jag är vaken. Har varit vaken länge. Sitter här och tänker på livet, min kärlek, mina ungar... Vad lyckligt lottad jag är.


Tack universum.

Av Annelie - 15 november 2008 09:16

Natten har varit sådär. Jag känner mig inte alls så utvilad som jag trodde att jag skulle göra. Maximilian har legat PÅ mig, i en stor säng om 160 cm. I vanliga fall sover jag och kärleken i säng om 120 cm. Maxi sover i egen säng hemma men när vi är hos mormor sover vi i hennes säng. Febern är nästan borta just nu men ungen ser ut som om han hade 39 grader.


Vi ska snart gå ner på stan. Det finns en second hand butik här, i Nynäs som heter "Pernillas Barn & Dam Secondhand". Den är väldigt bra och framför allt billig. Jag älskar att besöka den när jag är här.

Hoppas på att hitta en jacka, till mig och en jacka med brallor till Maxen. vi får se hur det går.

Av Annelie - 14 november 2008 23:19

Maxi har lite feber. Igen. Känns inte så kul. Han är "nyförkyld" och hade lite ont i halsen i morse. Fans jävla skit!!! Tur att han inte blev magsjuk i alla fall.


Saknar kärleken.


Nu ska jag lyssna klart på Karlavagnen. 

Av Annelie - 14 november 2008 18:24

Nu är vi äntligen, efter många om och men hemma hos min mamma...

idag, på förmiddagen mådde lillprins bus jättedåligt så jag trodde vi skulle behöva stanna hemma. Han mådde så illa att han bara låg, vit som ett lakan i ansiktet! Efter att ha sovit i 1½ timme repade han sig dock, till min stora förvåning OCH förtjusning.


 Min mamma lagar mat! Vad det är mysigt att få komma hit ibland och bli lite liten... :) OCH lite bortskämd..min mamma är den bästa som finns, förutom mig..LOL


 

Maxen ÄLSKAR mormors "platta köttbullar"!


 


Han leker och leker och snart ska vi fika med grannen!

Av Annelie - 14 november 2008 10:18

Jag leker vidare här, med mina bilder! Det här var ju väldans skoj.. Jag förstod inte riktigt vad Rosalucia menade i sin kommentar, jag får fundera under dagen, haha! I bland känner jag mig bara för blond..(snark). Vad jag är glad att jag upptäckt denna värld..Till ungarnas stora förtret! Maximilian påstår, han PÅSTÅR att JAG, hans mamma, har blivit BLOGGBEROENDE!!!!  Vad MENAR ungen... ;) ??

 

Antagligen har han ju som vanligt ganska så rätt i sina iaktagelser och ordval.. På denna bild visar han mig hur man mediterar. Detta under en av våra härliga promenader. Han är 6 år, är vis som en gammal man ibland. Dessa barn, om vi ändå bara tog oss tid att lyssna på vad de egentligen har att säga. Vad mycket klokare vi alla skulle bli! Barn är våra bästa lärare, har jag hört..

En dag tittade han på mig och sa lite lugnt:  -Mamma, jag är så orolig för dig. Jasså, svarade jag lugnt tillbaka, varför då? -jo, du är så kärleksfull mamma...

Så sträckte han ut armarna mot mig och sa KOM HIT..kramade om mig och viskade att även han är kärleksfull. Jag höll inte tillbaka tårarna.Jag håller på att städa i ordning hemmet för avfärd. Hur underligt är väl ändå inte det? Kärleken kommer att ha en egen helg, utan mig. I morgon hämtar han hem sin Maxi hos mormor och jag vandrar vidare till min barndomsvän. Han är FULLT kapabel att städa själv och ÄNDÅ gör jag som jag gör.

Kärleken har aldrig,, under våra 17 år tillsammans, bett mig städa ÅT honom när JAG inte är hemma. Jag måste fundera på detta..! //Annelie

Av Annelie - 13 november 2008 20:18

Ok, nu ska jag försöka att lägga upp bilder med text i mellan dem! Håll tummarna...

Hoppas att det funkar nu.. Min lilla kille, förra året!

Pappa och Maximilian på Liseberg, ser ju kul ut!


Håll tummarna nu för att det ska fungera...haaa!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se