Direktlänk till inlägg 12 november 2008

Äntligen!

Av Annelie - 12 november 2008 22:04

Så är alla ungar i säng...

Hur man nu får tonåringar att masa sig i säng så här "tidigt". Vi grejar det här hemma hos oss. Jag är en sådan där "regelmamma", säkerligen alldeles dötråkig men jag står för att jag är det. Jag anser inte att bara för att man fyller ett magiskt tal så ska allting förändras. Behovet av sömn ÖKAR till och med under tonåren.

Jag skriver om det en annan kväll när min hjärna inte känns som hemlagat potatismos.


Jag fick en kommentar förut, om att min minsta killes namn är fint. Jag blev så glad för det tycker verkligen jag oxå. Jag läste en gång en bok, för länge sedan. En av personerna i den boken hette just Maximilian. Redan då, som ung tonåring, bestämde jag mig för att om jag någonsin får en pojke så ska han heta Maximilian.


Vår första kille heter inte det. Min man, kärleken, då 21 år gammal fullständigt VÄGRADE döpa sin förstfödda till Maximilian! Jag kan ju för f-n inte en UTTALA namnet och än värre inte STAVA till det, sa han, så sött till mig. Vi kom då överrens om namnet Oliver. Jag ångrar inte det.


Barnet efter det var en flicka, en bedårande vacker liten sak som kom till världen under väldigt dramatiska former. Hon har fått sitt namn efter en sång som både jag och kärleken lyssnade mycket till just då, Evelina..


Tredje gången gillt...Nu var vi lite äldre, hade fyllt 30. Jag var nu inte en ung liten 20-åring som inte visste hur man driver igenom den egna viljan (skratt). Jag sa bara lugnt till kärleken att det var hög tid att han började att uttala namnet M A X I M I L I A N, och lära sig att stava till det. Jag visste redan, inombords, att det var en liten kille.


Oliver, Evelina och Maximilian.. Stora namn, vackra namn, på 3 bedårande själar, starka och trygga, varma och kärleksfulla.. och alldeles underbart normala "skitungar" som VET hur man gör livet surt för sina päron. Men what the heck, vem har sagt att allt skulle vara lätt? Inte jag i alla fall...//Annelie

 
ANNONS
 
stort och smått

stort och smått

12 november 2008 22:25

Kommentaren försvann nog ja! Inte kom den fram till mig i alla fall.. ; )

http://agneta.bloggagratis.se

 
stort och smått

stort och smått

12 november 2008 22:27

*skrattar* kul inlägg, speciellt där om att sig få sin vilja igenom... hm, det känner jag igen!

http://agneta.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Annelie

12 november 2008 22:37

Haaa! Ja så blir det när hjärnan är som hemlagat potmos! Jag får "omkommentera" i morgon..lol

 
Paula

Paula

12 november 2008 23:02

Tack för kommentaren, och du har också lattjo språk som jag. :-)
Fina namn på kidsen också.
Sov gott.

http://lso.bloggagratis.se

 
Sofie

Sofie

13 november 2008 06:50

Haha! Jag minns när vi skulle få Filip, alla trodde det bar en flicka, Linnèa. Hade inga pojknamn på G förrän det slog meig det kan ju bli en kille... Jag ville att vår pojk skulle heta Armani eller Dior. (Jag var 18 år)Då svarade sambon så här; Vill du ha kebabnamn på dina barn får du skaffa dem med en kebab. Så det fick bli Filip, som min mamma föreslog när jag var i 5:e månaden och bara hatade det! Men när han kom ut såg han ut som en Filip.... Så lustigt det kan bli! :) Hoppas du får en bra dag på jobbet!

http://mammasofie.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

13 november 2008 10:02

Dina barns namn är fina....mina två var båda döpta innan dom föddes.Sonen som heter Viktor bestämde pappa...odiskutabelt för min mans del,skulle vara Viktor och det är väl ok tycker jag.Dottern döpte jag....Alma efter min egen mormorsmor.Ett namn som jag i alla fall tycker är vackert, sådeså!
Här är det också regler som gäller,punkt slut ! Kram !

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Christina

Christina

13 november 2008 15:54

Hej..Håller med! regler mår barn bra av..Läste häromdagen en studie att barn som får för lite sömn visar tecken på koncentrations svårigheter och har lättare att bli deprimerade i vuxen ålder!Så håll fast vid regler.Stor kram

http://leonletizia.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annelie - 18 mars 2009 21:17

Häng med mig nu, till min nya "borg"! Bloggagratis har ett speciellt ställe i mitt hjärta, alltid!    Men mina vänner, jag är inte längre än ett klick iväg, så ni som fortfarnade vill ha mig i er länklista, ändra.. (skratt)  http://anneliehb.blogspot...

Av Annelie - 18 mars 2009 18:52

Jag fixar och donar lite. Internet har legat nere typ..*suck*  Jobbet gick bra idag även om jag fortfarande blir helt slut efter 4 timmar..   Nu ska jag fixa lite med min nya sida.. Sen ska jag läsa hos er för glatta livet, saknar mina bloggisar..kra...

Av Annelie - 18 mars 2009 07:21

Solen lyser åter i mitt trötta hjärta. Klumpen är väck liksom tårarna och jag har ofattbart gått hel ur denna storm, igen. Jag har lärt mig massor. Olidligt vore det annars, om jag inte lärde mig något när hjärtat är sådär urvridet och ur funktion.  ...

Av Annelie - 17 mars 2009 12:16

Jag fular mig och tittar in från jobbet. Har tagit en kopp kaffe och nu är min mask tillräckligt hård för att jag inte ska brista ut i de förfärliga tårarna, här, på jobbet.   Ikväll, när alla somnat. Ikväll, när allt stillas, ska jag plocka av mig ...

Av Annelie - 17 mars 2009 08:24

Det sägs att utan de dåliga dagarna uppskattas inte de bra. Kanske stämmer det. Jag är helt känslomässigt dränerad och måste återhämta mig. Det har blåst rejält och i vanliga fall brukar jag resa mig rätt så fort. Jag är så förbannat känslig. Aldri...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se