Direktlänk till inlägg 10 oktober 2008

Då rann det över!

Av Annelie - 10 oktober 2008 19:57

...Doktorn ringde till slut. På min mobil så jag var tvungen att gå ut för mottagningens skull. Tur var väl det. Enligt doktorn var det inga fel på lilla M:s blod. Eller som han sa : -Inget alarmerande


Vi pratade lite och jag ställde en del frågor om varför han är blek, trött och inte riktigt sig själv. The Doc kunde självklart inte svara på det men sade att det i alla fall inte rör sig om någon hemsk, elakartad sjukdom. Jag replikerade med att det var skönt att höra och sade sedan vänligt men bestämt att pappan (kärleken) och jag ändå ville ha en remiss till Barnläkarmottagningen för att få ett avslut på knölar bakom örat och etc etc. The Doc svarade mig då: -Vad vill du att jag ska skriva på den remissen, trötthet eller?

Då rann det över... - Nu är du JÄVLIGT fräck mot mig! Jag menar det, FRÄCK!!

Skriv "orolig mamma och pappa" Eller vad FN du vill!

 Jag vrålade på om att han säkert är en väldigt duktig VUXENLÄKARE men att han INTE är Barnläkare och att vi vill och har rätten att få vår son bedömd av en barnläkare.. Jag var så ARG! Han bad mig om usäkt och menade på att det var hans svenska som spökade, att han menade egentligen att fråga mig om råd, vad han skulle skriva på själva remissen. Jag lugnade ned mig, bad om ursäkt osv osv och vi lade på som "bästa vänner".


Efter vårat samtal ringde jag själv till BLM och berättade att det kommer att trilla in en remiss till dem i min sons namn och att jag inte har en aning om VAD det kommer att stå på den. Jag frågade sköterskan om hon hade 5 minuter över och det hade hon. Jag fick berätta HELA historien bakom dessa tagna blodprover. Den berättar jag nu.


Jag har känt en knöl bakom M:s öra hela detta året. En lymfkörtel har jag tänkt. När den sedan i början på Juli växte sig större så tänkte jag att nu har han en infektion och behöver kollas. Vi bokade tid på närakuten och fick träffa en jättegullig läkare. Jag förklarade ärendet och sa att jag tror att han har en infektion. hon undersökte honom och sade sedan att Nej, detta är ingen lymfkörtel, det behöver göras en finnålspunktion på den och kollas vad det kan vara. Hon bad mig gå till VC och be dem om en remiss. Hon skrev ned det på ett papper som bara var att ge läkaren på VC.  Självklart förstod jag att det inte skulle gå så bra, vår VC är inte som alla andra alla gånger. Sköterskorna är underbara men min erfarenhet av läkarna är INTE så bra. Läkaren på VC ändrade diagnosen till ATHEROM och ville skicka mig till sjukhuset i Handen. Nepp sa jag, en barnläkare ska behandla min son, inte vuxenläkare. Han remiterade lilla M till Astrid Lindgren där en kirurg återigen ändrade diagnosen till att det antagligen rörde sig om en lymfkörtel. Vi var inne i rummet kanske 1½ minut. Knölen var vid det här laget mindre vilket tydde på att det rör sig om en lymfkörtel.  Jag köpte det men det kändes ändock inte klart. M har en knöl till lite längre in och sedan har han en liten på magen med. Dessutom är han blek, trött och får lite konstig feber ibland. Är det så konstigt att vi vill få ett avslut och en ordentlig bedömning av en barnläkare så att jag kan släppa hela denna historia?

Vi tycker inte det, därav min "fight" med den 4:de doktorn...


 Sköterskan på BLM fixade en återbudstid tid om cirka 3 veckor.. Så att jag kan bli lugn..och hon sade att läkaren vi ska få träffa är väldigt duktig och expert på blodsjukdommar etc. WOW, äntligen!!!!


Min lilla prins är säkert frisk, säkerligen lite hösttrött och behöver kanske lite extra vitaminer men tänk om...

..därför känns detta bra nu och jag känner mig lugn, väldigt lugn!

 
ANNONS
 
rosalucia

rosalucia

12 oktober 2008 14:57

Hej! Vad bra att ni står på er. Ge er ALDRIG förrän ni fått klara besked. Barnen kan inte föra den här kampen. Jag har varit där själv, och man får inte ge sig. Man får ingen ro annars. Sen får man tåla att kallas "orolig mamma" du vet, but who cares?
Lycka till!!!!

http://rosalucia.bloggagratis.se

 
Ladycheese

Ladycheese

1 februari 2009 18:12

Ser att det var ett tag sedan du skrev detta inlägget. Jag har inte läst hela din blogg så det kanske står någon fortsättning men hur har det gått?? Jag har faktiskt varit med om något liknande. Då vår son var ca två månader så upptäkte vi en knöl alldeles vid tinningen. Gick till BVC och den sköterskan kallade på en läkare. Han tog fram en bild på ett vuxet huvud, studerade den en stund och sa sedan, nä det är NOG inget allvarligt! Två veckor senare ringer samma läkare upp igen och hör om knölen blivit större (var bestämt så) och jag svarar att den är oförändrad och han säger att vi då kan lägga ner allting, han tror inte att det är nått allvarligt! Då blev JAG arg och sa att jag ville att mitt barn skulle undersökas av en läkare som kan barn och han sa att han inte tänkte skicka nån remiss till barn för han ansåg att detta skulle de kuna reda ut själva på vår VC. Men jag hade ju fått veta att när barnet inte är ett år så kanmna själv kontakta barnkliniken så jag sa till honom att jag skulle göra det! JAg tog kontakt och de tyckte det lät allvarligt och jag fick en tid jättesnabbt. Åkte dit och en jättebra läkare kände på knölen och han var inte säker på vad det kunde vara så han fixade en ny tid så vi kunde röntga huvudet. Tack och lov var det inget farligt, men knölen har han kvar (han blir tre i sommar) men han verkar inte må dåligt av den och det är ju det viktigaste... Men jag är så glad att jag stod på mig och verligen gjorde det jag kände var det rätta!
Jag är glad att även du klarade av att göra samma sak, och att även din historia får/har fått ett bra slut :)

http://ladycheese.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Mamman

11 september 2017 15:36

Hej! Jag skulle också vilka höra hur det gick för din son? Med vänlig hälsning, en annan orolig mamma

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annelie - 18 mars 2009 21:17

Häng med mig nu, till min nya "borg"! Bloggagratis har ett speciellt ställe i mitt hjärta, alltid!    Men mina vänner, jag är inte längre än ett klick iväg, så ni som fortfarnade vill ha mig i er länklista, ändra.. (skratt)  http://anneliehb.blogspot...

Av Annelie - 18 mars 2009 18:52

Jag fixar och donar lite. Internet har legat nere typ..*suck*  Jobbet gick bra idag även om jag fortfarande blir helt slut efter 4 timmar..   Nu ska jag fixa lite med min nya sida.. Sen ska jag läsa hos er för glatta livet, saknar mina bloggisar..kra...

Av Annelie - 18 mars 2009 07:21

Solen lyser åter i mitt trötta hjärta. Klumpen är väck liksom tårarna och jag har ofattbart gått hel ur denna storm, igen. Jag har lärt mig massor. Olidligt vore det annars, om jag inte lärde mig något när hjärtat är sådär urvridet och ur funktion.  ...

Av Annelie - 17 mars 2009 12:16

Jag fular mig och tittar in från jobbet. Har tagit en kopp kaffe och nu är min mask tillräckligt hård för att jag inte ska brista ut i de förfärliga tårarna, här, på jobbet.   Ikväll, när alla somnat. Ikväll, när allt stillas, ska jag plocka av mig ...

Av Annelie - 17 mars 2009 08:24

Det sägs att utan de dåliga dagarna uppskattas inte de bra. Kanske stämmer det. Jag är helt känslomässigt dränerad och måste återhämta mig. Det har blåst rejält och i vanliga fall brukar jag resa mig rätt så fort. Jag är så förbannat känslig. Aldri...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se